Relatieproblemen

Overspannenheid, een depressie of een burn-out kunnen tot relatieproblemen leiden.

De praktijk biedt psychologische begeleiding bij stressstoornissen, zoals overspannenheid, burn-out en trauma gerelateerde stoornissen en bij werk gerelateerde problemen.

De praktijk kan ook hulp bieden bij problemen met relaties, ingrijpende veranderingsprocessen of bij het zoeken naar een nieuwe toekomst.

De problemen hebben soms al een lange voorgeschiedenis. Ze kunnen bijvoorbeeld angst, depressie, opgekropte woede, uitputting of een gevoel van zinloosheid veroorzaken.

Het gaat niet alleen om de verwerking en optimale oplossing van problemen, maar ook om het zoeken naar een nieuwe richting in het leven.

Angst & depressie

Stressziektes, zoals een burn-out of overspannenheid brengen bijvoorbeeld angsten, depressieve klachten, vermoeidheidsklachten, en slaapstoornissen met zich mee. Meestal heeft men zelf het gevoel dat het probleem ‘opeens’ ontstaan is (‘de stekker is er uit getrokken….’), maar bij nader beschouwen blijkt er vaak een lange aanloopfase met oplopende signalen geweest te zijn. Dat blijkt allemaal pas later.

Hoewel overspannenheid of burn-out zware, ingrijpende ziektes zijn, die nogal invaliderend zijn, bieden zij ook perspectieven voor de toekomst. Iemand die door een dergelijke probleem getroffen wordt is genoodzaakt om goed na te denken over het eigen leven.

Sommige mensen die genezen zijn van een burn-out of overspannenheid zeggen soms achteraf dat ze met de opgedane ervaringen en inzichten in staat zijn geweest om hun leven gelukkiger en interessanter te maken dan het voorheen was.

Ze zijn nieuwe richtingen ingeslagen, die beter bij hen blijken te passen, en ze hebben meer waardering gekregen voor het leven.

Meer informatie

Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.