Angst en depressie blok

Angst & depressie

Stressziektes, zoals een burn-out of overspannenheid brengen bijvoorbeeld angsten, depressieve klachten, vermoeidheidsklachten, en slaapstoornissen met zich mee. Meestal heeft men zelf het gevoel dat het probleem ‘opeens’ ontstaan is (‘de stekker is er uit getrokken….’), maar bij nader beschouwen blijkt er vaak een lange aanloopfase met oplopende signalen geweest te zijn. Dat blijkt allemaal pas later.

Hoewel overspannenheid of burn-out zware, ingrijpende ziektes zijn, die nogal invaliderend zijn, bieden zij ook perspectieven voor de toekomst. Iemand die door een dergelijke probleem getroffen wordt is genoodzaakt om goed na te denken over het eigen leven.

Sommige mensen die genezen zijn van een burn-out of overspannenheid zeggen soms achteraf dat ze met de opgedane ervaringen en inzichten in staat zijn geweest om hun leven gelukkiger en interessanter te maken dan het voorheen was.

Ze zijn nieuwe richtingen ingeslagen, die beter bij hen blijken te passen, en ze hebben meer waardering gekregen voor het leven.

Bel ons